3G Interieur

Veelzijdige interieurbouw

Kantoren, winkelruimten, horeca, scholen en meubilair voor particulieren.

De Hub De Hub maakt VASTgoed LOS

Havensteder heeft ter gelegenheid van haar 100-jarig bestaan een prijsvraag uitgeschreven voor het wonen in de toekomst. De vraag was om nieuwe concepten in te dienen die in ZOHO Rotterdam als experimenteergebied te realiseren zouden zijn. Havensteder heeft een jury ingericht en € 50.000 beschikbaar gesteld voor de daadwerkelijke realisatie. Uit de vele inzendingen is het initiatief van David Hess van Kraaijvanger Architects gekozen.
Van oorsprong zijn vastgoedbeleggers en gebouweigenaren gewend om in 20 – 25 jaar cyclus te denken. Zoals bij nieuwbouw wordt er een investering gedaan die over een periode van 20 jaar rendement moet opleveren. Van dergelijke investeringen schrikt men bij bestaande gebouwen vaak terug en wordt besloten nog maar even het gebouw leeg te laten staan. De Hub maakt het mogelijk om in kortere termijn business cases te denken. De Hub kan binnen één dag geïnstalleerd worden en zorgt direct voor een nieuwe cashflow. Doordat de Hub demontabel is behoudt hij zijn waarde en kan hij opnieuw in een andere situatie ingezet worden.

De Hub is een unit die gemakkelijk in een leegstaand kantoor is te plaatsen en bevat alle voorzieningen zoals keuken, toilet, badkamer, internet en verwarming van de ruimte. De Hub is snel te plaatsen, houdt de ruimte zeer flexibel indeelbaar, en maakt dat daarna alleen nog maar de wanden voor de woning hoeven te
worden geplaatst. De vloer in de kantoorruimte wordt één trede opgehoogd om alle kabels en leidingen goed te kunnen plaatsen. Er is de mogelijkheid om aparte ‘slaaphubs’ toe te voegen. Momenteel werken kraaijvanger en Havensteder aan een prototype dat eind 2015 zal worden geplaatst in een van de gebouwen in ZOHO, Rotterdam.

IMG_4520 IMG_4522 IMG_4524 IMG_4526 IMG_4527 IMG_4528 IMG_4530 IMG_4531 IMG_4533 IMG_4535 IMG_4536